CINE SUNTEM NOI?

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți care devin membri ai unei comunități.

79306185_2779718828744817_11345477891333

STRUCTURA VIP

COMUNITATI

Comunităţile noastre reprezintă unul dintre motivele pentru care VIP este organizaţia studenţească trans-universitară, la nivel naţional, care oferă cea mai largă gamă de experienţe de învăţare pentru studenţii care vor şi pot mai mult.

Untitled-1-01.png

DEPARTAMENTE

VIP este singura organizaţie studenţească cu o structură specializată pentru tineri cu pasiuni diferite. Dacă politica noastră este ca un membru să aparțină unei singure comunități odată ce a intrat în organizație, aceasta nu se aplică și departamentelor, membrii având posibilitatea de a face parte din mai multe departamente sau de a le schimba.

My Post (9).png

Istoria VIP

Biblioteca Academiei de Studii Economice din București a fost locul în care studenți precum Dan Cătăneț, Liviu Dumitrașcu, Lucian Despoiu, Dragoș Bărbulescu, Miron Mănescu, Iulia Carpov, Alina Grigoraș s-au cunoscut și au purtat discuții pe teme economice sau legate de instituții financiare. Dezbaterile au avut, la început, un caracter informal, devenind ulterior întâlniri cu personalități importante din mediul profesional.
Inițial, în 1997, grupul purta numele de Inițiativa Economică Studențească și își dorea să asigure un schimb fluent de informații și argumente pe teme economice la nivel intern.

La scurt timp după înființarea grupului, membrii ei au simțit nevoia unei formalizări, iar în anul 1998, pe 13 decembrie, a luat naștere Asociația Voluntari pentru Idei și Proiecte. Aceasta își propunea să organizeze proiecte pentru studenți și să faciliteze dezbateri pe teme economice.

Căutând modele de succes și bune practici în mediul universitar străin, fondatorii VIP au descoperit modelul cluburilor studențești și au înțeles nevoia tinerilor din mediul academic romanesc de a-și dezvolta anumite abilități și cunoștințe specifice, de a-și construi viitoarea carieră comunicând, împărtășind idei și informații cu alți tineri interesați și pasionați de același domeniu.

Viziune

VIP crede că oamenii excepționali pot face o schimbare în societate și, de aceea, investește în tinerii cu potențial. Pe parcursul celor 20 ani de existență pe piața ONG-urilor, VIP și-a propus să formeze pilonii societății de mâine.

Meet_The_BEX-01.png

Anais Bîra

Președinte

meli.jpeg

Melisa Menagi

Vice Președinte

cati.jpeg

Cătălina Pîslaru

Marketing Manager

ducu.png

Răzvan Ducu

Business Development Manager

dragos.jpeg

Dragoș Grigore

Creative Manager

Dana Poenaru

HR Manager 

dana.jpeg

Daria Roman

PR Manager

daria.jpeg

Iulia Rotar

Business Club Manager

Meet_The_BEX-03.png

Andreea Sarca

Econosofia Manager

andreea.jpeg

Cristina Stamate

Leadership Development Manager

cristina.png

Ștefan Popistaș

International Affairs Manager

Meet_The_BEX-06.png