ECO-01.png

We help you navigate the world of finance

Anul acesta
My Post (3).png

Trading Game

My Post (4).png

Module de învățare

My Post (5).png

Econosofia Investment Fund

My Post (6).png

Proiecte

Istoric

Biblioteca Academiei de Studii Economice a fost locul în care studenţi precum Dan Cătăneț, Liviu Dumitrașcu, Lucian Despoiu, Dragoș Bărbulescu, Miron Mănescu, Iulia Carpov, Alina Grigoraș s-au cunoscut. Aici ei purtau discuții pe teme economice și despre instituții financiare. La acel moment, aveau loc dezbateri informale mai apoi urmând chiar întâlniri cu personalități din domeniu. Inițial, ei purtau numele Inițiativa Economică Studențească, grup înfiinșțat în 1997, al carui obiectiv era schimbul de informații și argumente pe teme economice la nivel intern, ideea unor proiecte externe fiind doar un plan la acel moment.

Curând, unii dintre ei au simțit nevoia unei formalizări, iar în anul 1998, pe 13 decembrie, s-a înființat Organizaţia Voluntari pentru Idei și Proiecte, care avea ca scop organizarea evenimentelor adresate studenților, în timp ce restul grupului se ocupa cu discuții si dezbateri pe teme economice. Prin urmare, clubul de economie funcţiona în paralel cu asociaţia VIP. Cu timpul, majoritatea membrilor au absolvit facultatea, astfel clubul rămânând fără resurse umane. Prin urmare, s-a alaturat VIP-ului, sub numele de Econosofia în 1999, rezultând astfel prima structura de tip club a asociaţiei.

S-a început recrutarea noilor membri, mai mult prin recomandări. Se căutau mai ales studenți având cunoștinte de economie solide. Principalele facultăți vizate erau Finanțe și Cibernetică din cadrul ASE București.

Econosofia funcționează în prezent cu statutul de comunitate a Organizaţiei Voluntari pentru Idei și Proiecte.

De-a lungul timpului, proiectele Econosofia au fost recunoscute la nivel înalt, atât de către participanți, studenți dornici să se perfecționeze în dome- niul economic, cât și în cadrul instituțiilor guvernamentale, de învățământ superior și mass-media prin personalitățile marcante invitate la proiecte.

download (4).png
download (3).png
download (1).jpeg
download.jpeg
download (1).png
download (2).jpeg
download.png