Comunităţi

Comunităţile noastre reprezintă unul dintre motivele pentru care VIP poate fi privită drept o organizație studențească trans-universitară, la nivel național, oferind cea mai largă gamă de experiențe de învăţare pentru studenții care doresc să se autodepășească și să se dezvolte continuu.

Încă din primii ani de existență, organizația a căutat modele de success și bune practici în mediul universitar străin pentru a putea oferi studenților cel mai bun context de învățare accelerată și integrată. Astfel, fondatorii VIP au descoperit modelul cluburilor studențești și au înțeles nevoia tinerilor de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele specific și de a fi înconjurați de oameni cu aceleași pasiuni și preocupări.

De la antreprenoriat și macroeconomie, până la leadership și relații internaționale, Voluntari pentru Idei și Proiecte Romnia este organizația care, prin prisma comunităților, oferă studenților cadrul necesar pentru ca ei să se dezvolte pe domeniile alese. Experiența de învățare este una exhaustivă, deoarece cuprinde atât latura teoretică (traininguri, conferințe), cât și dimensiunea practică: organizarea integrală a unui proiect cu impact real, contactul direct cu mediul profesional și învățare experențială.

BC-01.png

Business Club este comunitatea ce reunește tineri care împărtășesc pasiunea pentru antreprenoriat și care se implică activ în construirea de programe educaționale cu scopul de a schimba în sens pozitiv mediul de afaceri din România.

ECO-01.png

Econosofia este singura comunitate ce oferă studenților pasionați de economie oportunitatea de a invăța și a se dezvolta intr-un mediu dinamic și plăcut, alături de oameni cu care împart aceleași interese, interacționând cu personalități din domeniu.

IA-01.png

International Affairs reunește tinerii cu interes în sfera relațiilor internaționale și a diplomației, oferind contextul propice de dezvoltare, atât a gândirii critice cât și a cunoștințelor, prin dezbateri, simulari si intalniri cu experti ai domeniului, cu scopul de a crea oameni informați, conectați la sistemul politic global.

LD-01.png

Leadership Development este comunitatea care reuneşte tinerii interesați de dezvoltarea competențelor de lider şi de ințelegerea mediului organizațional, pentru a contribui la creşterea acestuia.